Fiske i Borgafjäll

Vår / Sommar / Höst

SAXÅN

Saxån är nog Borgafjälls mest kända flugfiskevatten men är även ett fint fiskevatten om man vill spinnfiska.. Saxån erbjuder ett mycket varierande fiske med både forsar, strida strömmar och stora lugnsel. Saxåns variation gör att den passar både den avancerade sportfiskaren såväl som barn och nybörjare.

KORPÅN

Korpån är en något mindre å än Saxån och börjar högt upp på fjället, rinner igenom Korpådalen och ner till Borgafjäll. Ån rinner sedan ut i Avasjön för att sedan fortsätta ringla sig ner till Gubbsjön och sen vidare till Lövsjön. 

AVASJÖN

Avasjön ligger precis nedan för Borgafjäll och är en del av Korpåns vattenflöde. Avasjön är en underskattad sjö med gott och fisk och passar bra både för fiske från land och från båt. Framförallt fisket från båt är nog det mest populära i Avasjön.

BORGASJÖN

Borgasjön är en reglerad sjö som ligger i dalgången mellan Lillfjället och mäktiga Borghällan.. Borgasjön är en relativt djup sjö rik på öring och röding och är en av favoritsjöarna för alla som vill fiska med långdrag. Har man inte egen båt så finns båt att hyra på Borgagården. 

SANNAREN

Sannaren ligger där vägen slutar, ca en mil väster om Borga.. Sannaren är en varierande sjö rik på öring och röding och är en av favoritsjöarna för alla som vill fiska med långdrag. Har man inte egen båt så finns båt att hyra på Borgagården. 

SLIPSIKÅN OCH OMGIVANDE TJÄRNAR

Slipsikån är en fascinerande å med bra fiske och fina omgivningar. Sliåsikån har sin källa i sjön Slipsiken och ringlar sig först en längre sträcka över kalfjället för att sedan leta sig ner i björk och granskog ner till Borgasjön. Den första delen av Slipsikån, där ån rinner över kalfjället, omges ån av ett myller av fiskrika tjärnar..

GUBBSJÖN

Gubbsjön ligger ca en mil öster om Borgafjäll och är en av de sjöar som tillhör Korpåns vattenflöde. Sjöan har ett rikt bestånd av framförallt öring och abborre, där öringarna kan nå en vikt på flertalet kilo. Sjön är ett omtyckt fiskevatten både för spinn-, met- och flugfiskare samt för fiske från båt.

STENSJÖBÄCKEN MED OMKRINGLIGGANDE TJÄRNAR

Stensjöbäcken är mer än å än en bäck och erbjuder tillsammans med de kringliggande tjärnarna  ett mycket bra fiske. Här är det endast tillåtet att fiska med fluga, ett fiske som passar dessa fiskevatten mycket bra, med gott om utrymmen för att lägga ut en fluga på vattnet utan att för den delen behöva vada ut i vattnet.

STORA OCH LILLA OXVATTNET

Lättillgängligt men ändå mitt i vildmarken erbjuder lilla och stora Oxvattnet en fin fiskeupplevelse.Sjöarna inhyser både öring, röding och stor abborre och de lämpar sig bra för olika sorters av spinnfiske eller kastmete. Vid sjöarna finns vindskydd och grillplatser för en trevlig fiskestund med hela familjen.

SAXVATTNET

Saxvattnet är ett makalöst fint fiskevatten som ligger några mil öster om Borgafjäll (strax söder om Dabbsjön). Saxvattnet har nog det mesta man kan önska av ett fjällfiskevatten, gott om fisk, mitt i vildmarken och en fin natur.

Please reload